woensdag 29 juni 2016

Newborn reportage Mayson

Vandaag mocht ik baby Mayson fotograferen. Hij is een klein mannetje van zo'n 7,5 week jong. Wat een voorbeeldige fotoshoot was dit weer zeg... Hij kwam slapend binnen en toen dacht ik dan beginnen we slapend. Maar zodra hij opgetild werd was hij wakker, dus dan toch maar wakker gestart. Het duurde niet lang voordat Mayson mij zijn allermooiste lach liet zien. Dat is dan weer een voordeel wanneer baby's al een paar weken oud zijn. Na een serie te hebben geschoten met een witte achtergrond zijn we overgeschakeld naar een zwarte achtergrond. Maysons papa wilde graag een klassieke foto van mij proberen te doen. Hij "opgedrukt" op de grond en zijn zoontje op zijn rug. Zo gezegd, zo gedaan. Probeer dit aub niet thuis, de handen van de moeder zijn uit de foto weg gephotoshopt. Doe dit soort dingen nooit zonder toezicht en professionele begeleiding aub.

Na een poosje viel Mayson toch nog in slaap, zodat we ook de serene baby-rust mooi konden vastleggen. Wat een heerlijke fotoshoot. Ik zei het al, hij gedroeg zich voorbeeldig. En hij heeft gewoon geen een keer geplast zonder luier, dat alleen is al bijzonder!

Lieve Mayson, ik hoop dat ik je nog vaker zal mogen fotograferen. Je was geweldig!

http://www.in2pictures.nl/c-3372648/newborn-fotografie/

http://www.facebook.com/in2pictures/







donderdag 23 juni 2016

Summer Shoots deel1!!

SUMMER SHOOTS DEEL 1  - groot succes!!

Gisteren mochten we dan eindelijk het grootste deel van de Summer Shoots fotograferen. En wat hadden we een engeltjes op onze schouders zeg. Het was de hele dag droog, lekker warm en zo af en toe kwam de zon tevoorschijn. Heerlijk echt... zeker als het daarvoor twee weken lang aan een stuk door heeft geregend en nu -the day after- de donder en de bliksem met harde knallen om je oren schiet.

Wat was het leuk!!! We hebben zo'n lol gehad... kinderen verwachten netjes te moeten zitten en te luisteren en als dan blijkt dat dat helemaal niet perse hoeft dan komen ze pas echt los. Geweldig om te zien dat zelfs de grootste jongens lol hadden. Maar ook de kleintjes die nog helemaal geen besef hebben van wat ze aan het doen zijn deden het geweldig!

Met een flink rood hoofd van de zon en na een heerlijke douche (die hard nodig was) zat ik gisteravond vol enthousiasme te kijken naar de foto's die een voor een aan het laden waren. En ik moet het even kwijt...

Mensen wat hebben jullie het ontzettend fijn gedaan vandaag. De kinderen, waaronder heel veel jongens dit keer, waren allemaal heerlijk zomers aangekleed en ook de meisjes waren echt om door een ringetje te halen, fantastisch! Daarnaast was iedereen op tijd, ook dat is super fijn.

Zelfs de fotoshoots met honden erbij gingen hartstikke goed, al was er even een lastig moment in de dag. Waar twee mannen van de gemeente het door mij zorgvuldig uitgekozen grasveld vol hoge grassen en mooie wilde bloemen met de grond gelijk maaiden, dwars tussen de kinderen door. Maar gelukkig wilden ze wel een klein stukje laten staan voor me... pfieuw... dat is nu juist zo leuk dat hoge gras. Maar goed, die jongens waren ook aan het werk, dus ik wilde ze ook niet te veel in de weg zitten.

Nu een dag later ben ik alvast wat aan het stoeien met de foto's, de juiste bewerkingen aan het zoeken. Bij iedere shoot kan dat anders zijn. Het is maar net wat er goed bij past. Het wordt nog een flinke klus om al die foto's uit te zoeken, aangezien er zo'n 1800 geschoten zijn. Maar ik ga mijn best doen om er iets heel moois van te maken.

Daar hebben we met elkaar toch even heel mooi de zomer ingeluid!
 
Mensen bedankt... enne... vind je het nu toch jammer dat je niet meegedaan hebt? Er zijn nog een paar plekjes op vrijdagochtend 1 juli! Dus schrijf je snel in. Alleen bij voldoende animo overweeg ik om het begin van de middag hier ook voor een deel bij te pakken. 

















































































































maandag 20 juni 2016

NIEUW! NIEUW! NIEUW! CLICKBLOCKS

We hebben gewoon weer zo'n waanzinnig gaaf en uniek product aan onze collectie fotoproducten toe kunnen voegen!

Het heet ClickBlocks en het is een uniek nieuw product wat in deze omgeving alleen bij ons verkrijgbaar is. Het eindproduct is een prachtige strakke collage, samengesteld uit losse ClickBlocks met kwaliteitsprints.

Het grote voordeel is allereerst dat de collage altijd recht hangt. Er is niets vervelender dan continue scheef hangende lijsten aan de muur en een muur vol gaten. Je bevestigt de ClickBlocks MDF achterplaat met vier schroeven aan de muur. De Blocks die je erop kunt klikken zijn leverbaar in verschillende maten, zo kun je de collage naar eigen wens samenstellen.

Daarnaast is het fantastisch dat de collage met je mee kan groeien! Wanneer je over een jaar weer nieuwe foto's hebt laten maken, dan kun je een of meerdere blocks simpelweg vervangen voor een aantrekkelijke prijs.

De ClickBlocks achterplaat is verkrijgbaar in twee maten:

96 x 96 cm

71 x 120 cm (staand of liggend)

Het aantal Blocks kun je variëren. Op een achterplaat van 96x96 cm kun je minimaal 4 en maximaal 16 ClickBlocks kwijt, zie hieronder een aantal voorbeelden.
De rechthoekige achterplaten kunnen minimaal 4 en maximaal 15 ClickBlocks bevatten. De achterplaat kun je horizontaal of verticaal ophangen. Zie een aantal voorbeelden hieronder. Neem contact op om samen de meest ideale samenstelling te creëeren die past bij jullie foto's en smaak.

Het mooiste komt nog... We bieden de ClickBlocks voorlopig aan voor geen 375 maar 295 euro COMPLEET!! Ongeacht het aantal Blocks wat je erop plaatst. Als dat geen topaanbieding is dan weet ik het niet meer. Zeker voor zo'n qua afmeting en uitstraling GROOTs product.

Je merkt het al, wij zijn enthousiast. Kom snel langs in onze winkel SwietArts (naast onze fotostudio) want daar hangt onderstaand voorbeeld in de winkel. Op dit voorbeeld zie je al verschillende fases in het leven van het gezin van Marloes en Yuri op onze ClickBlocks voorbij komen. Kiki en Lola zijn de mooie modelletjes op deze collage.
Vraag er even een medewerker bij en schuif eens met de extra ClickBlocks om te kijken hoe het werkt en wat je kunt doen.

U kunt de ClickBlocks ook online bestellen. Al volgt er wel altijd overleg over hoe en in welke formaten de foto's op het ClickBlocks besteld dienen te worden.
http://www.in2pictures.nl/c-3519402/clickblocks/






zaterdag 18 juni 2016

Fotoshoot Feestje van Bo


En daarna mocht ik het feestje van Bo fotograferen. Bo is een mooi meisje wat in groep 8 zit. Ze had 5 vriendinnen uitgenodigd, maar 1 daarvan was op vakantie en de ander werd ziek. Dat is natuurlijk hartstikke jammer, want ze werden echt wel gemist. Maar aan de andere kant was het wel een gezellig klein groepje. Het voordeel is dat je dan ook best wel eens wat extra's kunt doen. Zo heb ik de meiden nog foto's in duo's laten maken en normaal gesproken doe ik dat nooit.

1 meisje had haar haar mooi in laten vlechten en dat wilde ze tijdens de glamourronde graag zo laten en bij de andere drie meisjes zou het een uitdaging worden om er krullen in te draaien. Ze hadden namelijk stuk voor stuk lang, dik en veel haar. Een van de meiden had zelfs zulk zacht haar, zij riep, bij lukt dat nooit, zakt er gelijk uit. Maar ik besloot het bij alledrie te proberen en jeetje meiden... wat hadden jullie prachtige haren!! Echt zo geweldig. Vooral bij Bo, wiens haar net nog in mooie lagen geknipt was, stond het echt wel heel erg fantastisch. Je zag de meiden stralen. Ze wilden wel allemaal snel op de foto, want oh jeetje, straks zakken mijn krullen eruit. Een meisje durfde geen eens meer te bewegen. Maar het kwam goed. Alle meiden staan geweldig mooi op de foto, met of zonder krullen. Het meisje met de vlecht had zulke mooie wimpers... het leek wel of ze extensions had. Ongelofelijk!

Meiden jullie waren een zeer gezellige, rustige, enthousiaste en leuke groep om mee te werken.
Bedankt voor de leuke middag. De voorproefjes komen niet online, die krijgen jullie via Bo.




Kinderreportage met Suus en Teun

Vandaag mocht ik beginnen met het gezin van Mariska en Eelco. Zo'n 3 1/2 jaar geleden fotografeerde ik hun zoontje Teun al eens en nu heeft Teun een zusje genaamd Suus.

Suus en Teun zijn ook echt leuk samen. Teun is blij met zijn zusje, eigenlijk altijd. Hij vind haar lief en volgens mij is dat wederzijds. Met Suus hebben we even een paar echte meisjesfoto's gemaakt op een roze achtergrond en natuurlijk ook een paar met mama. En daarna hebben we nog een paar stoere jongensfoto's gemaakt met Teun en ook hier een paar stoere samen met papa.

Het foto's maken ging ook hartstikke makkelijk. Suus vond het allemaal wel prima en naast een heleboel serieuze blikken zaten er zeker ook wel mooie lachjes tussen. Teun vond het ook echt leuk, oke, niet de hele tijd, maar het grootste deel wel. Op een bepaald moment was hij het even zat, of nou ja, dat was het eigenlijk niet. Hij wilde door "spelen", maar wij wilden liever wat meer variatie in de foto's, dus moest de autoband waar hij mee speelde opgeruimd worden. Ja, en daar was hij het even niet mee eens. Ik snap het wel. Maarrrrr dat was voordat ik mijn geheime wapen ook de kast had getrokken... de bellenblaasmachine!! Onweerstaanbaar voor best veel kinderen en dus ook voor Teun. En daar was hij weer, met die zelfde leuke lach als daarvoor! Goed gedaan Teun... of was het toch Stijn?? Haha... (Sorry, moet ik even uitleggen. Halverwege de fotoshoot had ik ineens bedacht dat ie Stijn heette. Vraag mij niet waarom, maar het ging ook niet meer uit mijn hoofd en dan raak je in de war)

http://www.in2pictures.nl/c-3380357/gezinsfotografie/

http://www.facebook.com/in2pictures/